BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, 9 May 2012

pening-pening '=_="

Assalamualaikum ...



aduh pening kepala aku pilih ape yang patut aku terus knan untuk future study...dapat tige dua tawaran belajar stakat nie...tambah pening bila aku pon tka tau ape cita-cita aku sekarang... tawaran yg aku dapat sume aku cari pro ngn contra die..die la hasil yang aku dapat..

dpt tawaran diploma teknologi kejuteraan eletrik dekat uthm..kelebihan n keburukan belajar dekat sini yg da aku kaji...
→  kne bayar PTPTN~! nie yg paling bullshit..kalau kena bayar balik takpe lagi..nie sampai ade bunga kos perkhidmatan 1%..sampai sekarang abg2 aku tanggung hutang PTPTN


→kalau aku sambung dekat sini,aku habis belajar dapat diploma..

→abang aku kate,biasenye orang akan malas sambung belajar bile da dapat diploma
→member tak ramai macam matrik

→belajar area-area johor jek,kalau tak dapat dekat batu pahat,dapat dekat kluang..

→kejuteraan eletrik agak susah,sebab kite belajar benda yang tak nampak,hanye belajar konsep jek

→bidang nie byk keje..

→terpakse belajar dalam engineering eletrical sahaja

→belajar lebih rilex dibanding kan dengan matrik

→tempoh mase belajar 2 tahun 1/2 (lame tuh)

→belajar sendiri..



 itu kalau aku ambik diploma la kan

...


 yeah~!kolej matrikulasi johor(kmj )kalau kat sini aku...


→dapat elaun RM1250.00 satu semester...hehehe belom ape2 da pikir pasal elaun dan yang paling penting tak berhutang


→abang aku ade dekat kmj...hmmm tak tau kelebihan atau kelemahan
ramai member dekat sni..

→takut belajar main-main dekat matrik sebab ramai sangat member

→abis belajar dekat matrik nie takde ape-ape sijil

→masih ade pilihan nak sambung mane-mane..

→terpakse buat pilihan lagi sekali nak pilih mane selepas habis belajar dekat matrik

→rule matrik lebih ketat banding kan dengan UTHM

→lecture masih membimbing pelajar macam dekat sekolah

→kmj dekat je dengan rumah aku

→tempoh belajar setaun jek..

→4 flat mesti dapat kan untuk dapat universiti yang bagus

→kalau dapat pointer rendah, kene lelong dengan matrik...makne nye kita boleh je dapat universiti sambung degree tapi dapat course mengarut...boleh mnyebab kan korang tak dapat kerja


 semoga ape2 pon keputusan aku,tak menjejaskan mase depan aku..insyallah,,

0 comments: