BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, 14 May 2012

lelaki masak?? oh tidak!!

Assalamualaikum sume..:)
lelaki masak?? macam pelik je bunyi nye..hahaha mane tak nye biase kerje2 memasak nie di bagi kan dkt prempuan..
tapi yang bile lelaki masak,lagi sedap dr prempuan..kn3...buktinye..
chef nombor satu kt malaysia..hahaha walaupon mulot die agak laser skit la kn ..

tapi bila lelaki memasak di dapur,nie la jadi nye...

.

                       9 fakta menarik bila lelaki masuk dapur kredit to amekaw.com

1) Menurut kajian, 99.9% lelaki di Malaysia amat pandai masak kari. Tapi megi kari saja la.

2) Lelaki kadang-kadang memang suka memasak. Tapi masalah utama ialah mereka amat malas nak basuh periuk belanga serta pinggan mangkuk. Dan ini adalah persamaan antara hosmet aku yang dulu dan sekarang. Dalam sinki tu sentiasa ada pinggan dan gelas.

3) Apabila lelaki memasak umpama sedang bertukang umah, bukan main bising lagi.
4) Adalah kebiasaan lelaki memasak tanpa memakai baju.Yang lebih seksi hanya memakai tuala. Yang lagi kurang bersih memasak sambil menghisap rokok. Tapi yang paling kotor adalah masak sambil mengesat hingus yang meleleh. Tapi yang ni kes terpencil la.

5) Menu utama masakan lelaki adalah telur goreng, sardin, telur goreng dan juga sardin. Tak ketinggalan jugak kicap masin. Yang rajin sikit masak megi dengan telur.
6) Jika seorang lelaki yang rajin memasak, anda akan dapati gas masakan akan cepat habis, kerana lelaki memasak selalunya guna api yg kuat. Cepat sikit masak. Kalau tak percaya, cuba tengok kat kedai mamak. Apinya bukan main lagi besar.

7) Keadaan dapur rumah orang lelaki yang bersepah sepah adalah satu pemandangan biasa yang mempunyai nilai artistiknya yang tersendiri. Kalau ada lumut dan lipas itu tandanya mesra alam.
8 ) Biasanya lelaki tidak akan merungut sekiranya masakan itu dimasak oleh seorang lelaki. Yang penting, asalkan kenyang. Tapi kalau perempuan yang masak, komplen dia banyak sikit. Dulu aku pernah komen masakan seorang perempuan, lama jugak dia merajuk. Sampai meluahkan perasaan dalam blog wakaka.

9) Kalau lelaki membeli pelbagai lauk dan memasak dengan bersungguh-sungguh, serta dalam kuantiti yang banyak, itu maknanya dia nak bagi kat makwe. Tak pun dalam proses nak mengorat.


hahahaha~sebab tu tugas memasak sume nie di beri kan pade wanita...tapi ade sesetengah pendapat kate lelaki akan nmpak macho jika mereka pandai masak..haha tapi kaum lelaki kne blajar jugak masak skit-skit untuk hal-hal emergency mcm isteri korang bru habis pantang ke..bankrup la kalau tiap-tiap hari makan dekat kedai mase tu..dlu bapak aku pon masak kan untuk mak aku bru lepas pantang...kan nmpak romantik tu :) ok la adios~!!

Wednesday, 9 May 2012

pening-pening '=_="

Sunday, 6 May 2012

Zaman sekolah :kenangan terindah :) part 1

Assalamualaikum :) yeah ~!

 hari nie aku nk mengingati cerite2 sepanjang aku bersekolah..

Zaman tadika~!

Taski abim siap berjuang untuk blablah~~~~hahaha da tak igt da lagu nie..tapi yg paling best ank sdare aku ,khaalish pon sekolah situ..
mcm nie la bju tadika aku dlu..tah mane tah gambo2 aku dlu..ckgu die pon masih ckgu yang same..hahaha~
aku sekolah tadika setaun jek..masuk tadika umur 6 tahun..anak manje la kate kn cerite n peristiwa yg aku igt lagi...

  • kasut kena nyorok kan ngn member aku sendiri.  pastu nangis  
  • nangis hari first sekola..walaupon ade mainan
  • ade makcik jual mkanan dekat belakang tadika nie..anak prempuan die sekelas dengan aku..nme mak dengan anak lebih kurang same jek..anak =maria  emak =mariam tapi sekarang diorang da tak de kat belakang tadika tuh da..mak die kerje jadi scurity guard kat mane aku tak tau..anak die pulak sekola agama..
  • selalu je tak siap keje skolah..*sebab selalu merayau petang-petang...
  • setiap kali pukul 6.30 mak aku akan jerit name aku suruh aku balik..*sumpah part nie paling aku rindu..
  • aku sekolah sesi petang..bagun tak pernah awal
  • mak aku akan singgah kedai runcit dekat sebelah lorong tadika skolah aku..
  • bhase kan diri "awak saya" sbb mak tak bg ckp "aku,kau" sbb mcm org jht...*aku pon masih tak paham sampai skrang
 ............................................................Berakhir la zaman tadika aku,......................................................
 nanti aku sambung part 2 ye..gtg assalamualaikum~