BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Sunday, 11 March 2012

LELAKI!!



assalamualaikum :)

malam-malam nie aku ade bace artikel dekat http://www.uptomu.net. ..kalau kau bace tajuk post-post die mmg mgancam la..hhahamane tak nye tjuk sume plik-plik dan menarik..bace punye bace post die jumpe la psl LELAKI~ ade part-part yg betol ade jugak yg slah..tp aku share jugak la kt korang kn~





5 Rahsia Besar Lelaki Dibongkar! wee ^_^

(1) Cerita xxx- Hasil daripada kajian yang telah dilakukan, boleh dikatakan hampir keseluruhan lelaki pernah menonton cerita xxx secara langsung ataupun tidak langsung. Ini berkemungkinan disebabkan sifat keinginan seks lelaki adalah lebih tinggi jika dibandingkan dengan wanita. *sbenarnye aku pon da buat kajian dekat classmate aku pada dahulu kala,hmpir sume dalam kelas tu pernah tengok cite xxx tapi da taubat da kot hahahak!




(2) Lelaki adalah pengintip!- Salah satu perkara yang lelaki suka lakukan adalah dengan mengintip maklumat peribadi seseorang wanita yang mereka gemari. Tidak kira samaada mereka sudah berpasangan ataupun tidak, kegiatan ini adalah merupakan satu perkara wajib bagi kebanyakan lelaki.*eh!! ini macam aku jek









(3) Lelaki sukar menolak peluang- Sekiranya ada wanita lain yang cuba menggoda seorang lelaki, tambahan pula wanita tersebut mempunyai wajah yang menarik dan ciri wanita idaman, agak sukar untuk lelaki menolak pelawaan mereka. Ini menyebabkan lelaki akan melayan wanita tersebut tanpa pengetahuan anda!*yeah!! that right~ bak kate org dulu-dulu rezeki jgn ditolak maut jgn di cari kn









(4) Lelaki mudah bosan- Kebiasaannya, lelaki akan bersifat seromantik mungkin pada permulaan hubungan. Tetapi apabila hubungan telah menjangkau usia lebih dari setahun, sifat romantik akan terhakis sedikit demi sedikit.* hahahak~tapi masalah nye aku mmg tak romantik pon :P





(5) Penggoda adalah sifat lelaki- Tidak bermakna sekiranya seseorang lelaki tersebut sudah mempunyai pasangan, mereka akan berhenti daripada cuba menggoda wanita lain.* hahahak..yg nie prempuan kne konfem kn sbb aku rase aq ni mamat poyo jek !



dlam blog nie jugak, aku jumpe lelaki pertame menjadi ibu di dunie..



Hah! sape kate lelaki tak boleh mengandung??

hahaha sebenarnye. dia dilahirkan sebagai seorang wanita dan menjadi lelaki setelah dia menjalani pembedahan dan perawatan selama sepuluh tahun dan sekarang hidup sebagai seorang lelaki di Oregon. Dia hamil kerana histerektomi (pembedahan rahim). Thomas memutuskan untuk mempunyai bayi sendiri, melalui persenyawaan menggunakan sperma penderma dan sel telur milik Thomas sendiri..



hahak terkena kn korng :P

yg nie pulak kalau korang nk rpat ngn lelaki lebih dalam lagi tapi jgn la pcaye bulat-bulat ok..nanti tak pasal pasal jek aku kena kejo ngn parang sbb putus ngn bf hehe





Kenali Siapa Lelaki.. ??



1. Jika lelaki menyendiri dan menjauhkan diri, ketahuilah dia dalam keadaan tertekan. Boleh jadi ada tekanan di tempat kerjanya, boleh jadi oleh kereta yang dimilikinya, atau boleh jadi beberapa kerenah anda yang menjadi menyebabnya.* yang nie boleh pakai,kadang-kadang mse nie die lebih selese kluar ngn member die dr kluar ngn makwe die


2. Apabila lelaki menyendiri, kita boleh simpulkan dia sedang tertekan, berbeza dengan anda, dalam keadaan tertekanlah segala rahsia akan diceritakan. *ikut kan lelaki memang suke simpan sendiri,die tak mau nampak lemah depan org lain

3. Meskipun begitu, usahlah risau, ia sekejap saja. Emosi pada orang lelaki umpama getah, sekejap saja telah kembali ke bentuk asal walaupun tadinya terhenyak pipih. * Berbeza dengan prempuan kan bukan? Tatkala prempuan tertekan, emosi anda umpama ombak.
Ombak memang tidak pernah reda, kalau reda pun mengambil masa yang lama.
4. Apabila lelaki suka menyendiri dan berdiam diri, biasanya disebabkan imejnya yang tergugat. Biarkan sahaja untuk tempoh-tempoh tertentu.
Usah 'gatal-gatal' sangat memujuk. Kadang-kadang lelaki hanya perlukan 'tempoh bertenang' sebelum mengambil langkah seterusnya. Anda kelam- kabut, maka itu anda mudah marah, cemburu dan merajuk apabila berdepan dalam situasi begini. Ohhh, itu silap.

5. Lelaki selalunya dapat menyesuaikan diri apabila menghadapi kesukaran, berbeza wanita biasanya cukup risau dalam keadaan demikian. Dan usah risau sangat kalau lelaki anda cuba berjauhan dari anda dalam keadaan-keadaan demikian sebab semula jadinya lelaki terasa selesa berjauhan dengan keluarga. Ini tentu berbeza sekali dengan anda, yang suka dan berasa tenang bersama keluarga? 


7. Lihat perbezaan sebagai sebab untuk sempurna menyempurnakan bukan jurang kedegilan untuk tidak mahu memahami.

8. Lelaki itu cara fikirnya makro, iaitu dia melihat secara keseluruhan, sedangkan anda para wanita mempunyai penilaian bersifat mikro iaitu melihat sesuatu secara terperinci. Maka itu, usah hairan, terkadang suami selamba dengan masalah yang anda rasakan cukup berat. Anda telah kering air mata sedangkan dia masih belum menitis walau sebutir pun air mata.

9. Jika berlaku pertengkaran selalunya dia akan melawan habis-habisan dan anda pula mengalah dan pura-pura setuju demi perhubungan. Usah terasa teruk sangat dengan keadaan ini, lelaki memang begitu, sentiasa mahu menang dan mahu sentiasa dilihat menang walaupun hatinya mengakui kesilapannya dan mahu berubah mengikut apa yang anda perkatakan.

10. Walaupun anda tahu anda benar dan anda tidak pernah berbuat salah, akhirilah semua pertengkaran dan perselisihan dengan anda yang meminta maaf.
Anda mahukan dia yang meminta maaf? Usah harap. Lelaki memang berat untuk meminta maaf terutama daripada pasangannya. Ikut kajian, wanita lebih mudah meminta maaf dalam keadaan apa jua dan atas hal apa jua, maka gunakan kelebihan ini untuk lebih mudah meminta maaf walaupun tidak bersalah.

11. Satu lagi yang anda patut tahu tentang lelaki ialah mereka memang suka memberi arahan bagaikan ketua yang mempunyai kuasa. Usah dilawan, tapi layanlah hati sendiri dengan berleter hingga anda sendiri berasa puas. Tapi awas, jangan sampai berleter di hadapannya, itu boleh memburukkan keadaan.

12. Kata orang, wanita sinonim dengan leteran. Kalau tak pandai berleter bukan wanita namanya. Ya, teruskan saja berleter, hamburkan semua yang menekan kepala. Cuma mohon berleter di dalam bilik yang tertutup, sebab kucing pun pening dengan leteran anda.

13. Lelaki memang rimas dengan leteran dan cepat naik darah apabila asyik dileteri. Lihatlah betapa berbezanya seorang wanita dengan seorang lelaki.
Tidakkah anda setuju jika dikatakan, adalah amat beruntung jika anda tahu lebih banyak tentang lelaki?

14. Mengapa lelaki begitu? Itulah bukti kekuasaan ALLAH. DIA menjadikan perbezaan yang ketara antara lelaki dengan wanita, agar apabila disatukan, terjalinlah satu bentuk kekuatan lantaran saling sempurna menyempurnakan - lengkap melengkapi. Semua kekurangan isteri akan dipenuhi oleh suami dan semua kekurangan suami akan dipenuhi pula oleh isteri.


"People wil forget what you said,
people will forget you did,
but people will never forget how you made them feel..."


igt baik-baik ayat atas tu..ok la smpai sini je la post kali nie..kalau aku jumpe bende-bende menarik aku kongsi dengan korng ea..hahaha assalamualaikum ^_^

Wednesday, 7 March 2012

my pet~

Assalamualaikum buddy ^_~

yeah!!setelah agk lame aku tak menconteng-conteng di sini,hari nie aku nk tulis pasal haiwan peliharan aku dulu setelah di pakse :p.. rase nye la,hampir sume haiwan peliharaan dekat malaysia nie pernah aku bela tapi sume nye mati (jangan tanye die mati macam mane sangat2 tragik XD) atau die sendiri melari kan diri..hehehe
 ok kite mule kan dengan binatang nie dulu..

  1.   

ayam serama!!haha,dulu ade pameran dekat stadium tu pasal ayam serama..mase tuh ayam serama nie mmg baru lg la bg orang malaysia..aku nie pulak mmg suke jek ikot bpk aku pegi mane2 ,maklom la mase tuh budak-budak lagi lebih kurang 4-6 taun gitu la umur aku..logik la kn..tengok punyer tengok pameran tuh macam-macam la jumpe,ade ayam gajah,ayam kampung la,tokey ayam pon ade~tapi yg buat bpk aku tertarik dengan ayam serama nie..dada die bidang,muke alah2 ganster,tapi comel la jugak ,kuat la konon nye ,tak padan dengan kecik!!hahaha bpk aku pon teros beli reban baru besi yg baru..beli la dekat 6 ekor ayam..

kecik je kan telur die~macam telur puyuh jek saiz nye..goreng pon sedap jugak!!

.
lepas 3-4 tau kemudian, ayam tu makin lame makin sikit sebab mati ,die mati dengan kejam !!kne makan dengan musang,dan anjing giler...tu la nakal lagi,magrib-magrib tak nak balik rumah... kan da kena makan..haih kalau aku yang makan tak pe la jugak..hmmm bukan reezeki aku ~



ok kite beralih pulak dekat binatang  peliharaan yg paling kejap aku bela pulak..

2.burung



hah,burung! memandang kan sekola petang aku tu dekat dengan kedai haiwan jd satu hari tu sebelum balik rumah aku ,beli la seekor burung  atdengan duit poket yg aku simpan ,haih ,apsal skrng da mkin x reti simpan duit ek  atas hasutan kawan ..(agk aku mewarisi bpk aku kn hehe)
tapi silap nye aku tak beli sangkar baru, sebab aku ingat nak masuk kat dalam reban ayam aku dulu jek..tup2 baru masuk rumah tak sampai 5 minit, yeah!!! burung tu da terbang ,  melayang gitu jek duit aku. ;(..tapi setelah dengar nasihat emak aku..."tak pe la,biar la burung tu hidup bebas..dose taw kurung die dalam sangkar..kesian die,cube mak kurung ijai dekat rumah,mesti ejai megamuk +merajuk  ngis guling-guling kan, lagi pun ijai kan da ade burung yg satu tuh x cukup ke :P " lepas dengar nasihat mak aku tuh ,aku terus bangga riak ,takbur n macam-macam lagi  sebab berjaye lepas kan burung tu , dan berhasrat nk beli sume burung dekat kedai ,lepas tu lepas kan burung tu..biar die idup bebas!! *haih,imaginasi kanak-kanak memang ade sikit hyper kn ..


3.kura-kura
rase nye nie la bintang peliharaan aku yg first skali..mase tu umur aku lebih kurang 4 taun la..akak aku yg beli kan..rasenye kura-kura nie paling senang di jage..ye la..letak kan kt dalam aquarium,bg mknan tablet die tuh..tukar air seminggu sekali..!hahaha tapi aku tetap fail jgk sbgai ptuan die..aku biar aquarium tu trbuka..da die lari..esok pg tengok da kosong je aquarium tuh..crik punyer carik kura-kura tuh,rupenye die da dekat luar kne lenyek dengan kete..HAHA!! tragik skali kematian itu..



4. kucing
hmmm..sbnrnye,aku x bela saje je letak, ye la da byak sangat kucing dekat rumah aku nie....HAHHA! aku tak berape gemar dengan haiwan berbulu nie..tak tau la knape..aku lg suke pegang ular dari mende-mende nie..hahaha

6.hamster 


atas hasutan jiran aku tuh..aku beli la hamster..maklom la..mse kecik-kecik dulu jakun kn..tu yg beli dekat die tu..mase tuh masuk kan dekat dalam aquarium kura-kura tu jek..dalam diam,rupenye abg aku tertarik jugak dengan hamster tuh..die beli la bekas baru yg mhal skit..mmg kualiti tinggi la bekas tuh..da bosan bela hamster murah..abg aku pegi lepas kan la dekat luar mmg niat nak bunuh! ..dengan laju nye kucing -kucing yg ade dekat rumah aku pun menyambar~maka tamat la riwayat beliau..HAHA!sbnrnye, abg aku tuh nk beli hamster yg kecik skit n comel tu yg lepas kan bunuh dekat luar..hari demi hari bulan silih berganti..(ayt x boleh blah XD) abg aku akhir nye telah malas nak jage hamster tu..lepas tu die pon pas je dekat member adik aku tuh~bdk prempuan mmg suke jge mende-mende macam nie kn...tapi hamster tu kire haiwan peliharaan yg paling bernasib baik sebab hidup lg..hahahak!


7..ikan
kalau korang bace post yg dulu2..korg mesti tau aku bdk parit mase kecik2..kt parit tu aku dapat tngkap anak ikan sepat,puyu dan mcm2 lg la la..tp yg pling susah nk dapat tngkap ikan haruan la..klau nmpk die mesti teros lari crik sauk kat rumah..hahaha..mklom la budak2..tapi aku mmg minat betol dekat mahluk yg name ikan nie..agk sebab die takde bulu2 mcm kucing kot..tak pon aku da terbiase dengan ikan..asyik main parit je la kate kan..sbb tu la bpk aku buat kolam perhiasan dekat rumah aku nie..




tapi yg tak bestnye ,pam air kolam nie rosak..da lame rosak tp bpk aku x de mase nk betol kn..mase mule-mule skali buat kolam nie bpk aku letak ikan nie


 tapi lepas tukar air jek ikan nie pon mati!!sbb letak air paip je tnpe ltak ubat anti klorin..maklom la tak penah bela ikan..lepas tu bela la pulak ikan
best la dpt bela ikan nie..mane tak nye, sedap ikan nie buat masak~aku igt lagi..ikan nie dalam kuali boleh melompat lagi,walaupon mak aku da siang-siang ikan nie..lg satu ikan nie beranak pinak..pam aku rosak mase bela ikan nie la..tu yg kolam aku jd mcm nie..
hijau ~da bertaun tak ganti air..hahatp yg plik nye ikan nie jd makin sedap..tak lame lepas tuh pakcik aku dapat pancing ikan keli,maklom la pakcik aku sorng tu mmg kaki pancing..die pon letak la dalam kolam tuh..bile aku tukar je air kolam nie,tengok-tengok tinggal ikan keli tu jek, yg lain da kne makan dengan keli..hahak!satu lg riwayat haiwan peliharaan aku mati dalam tragik..alang-alang kolam tu da bersih..ayah aku pon beli la anak -anak ikan keli..
dekat seribu jugak la ikan anak ikan keli tu bpk aku beli..mase tu mmg tgh sibuk dengan pasaran keli nie..mase tu taun 2007..air pon tak penah tukar..kos nk jge ikan nie la paling murah..mane tak nye..kalau makanan rumah tak habis, mak aku boley plak bg ikan nie makan..bg makan nasik la,lemak-lemak ayam la roti pon die bedal ..letak kangkung pon die makan jugak..hahak tu yg air bertambah -tambah kotor tu//nk tukar air pon aku tkde mase..jd aku biar la.. baru-baru nie ayah aku de bli pam ..aku la org yg paling teruja skali..aku blik dr merayau jek capai pam teros tukar air..igt kan ikan nye da x de la..sbb tangkap2 x dpt2 rupe nye  byk lgi..dekat 30 ekor  ade tuh..



minggu tu ,makan keli jek family aku..mg puas la..mask asam pedas,goreng,lemak cili api sume da rase..tp ikan tk abes-abes jugak..last-last masok kan dalam kolam tu balik..bulan lepas,member bpk aku mntak ikan tuh..abes sume die angkut..tinggal kn 3 ekor jek ikan keli nye..mak aku masak je la ikan tuh..