BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, 3 February 2012

Bandar pencen !!

hah , tu la daerah pencen

Assamualaikum beb, mmandangkan aq tgh bosan2 dan x taw da nk buat pe hujan2 nie, aku nk kongsi dengan korang psl bndar pencen a.k.a Muar..knpe bndar pencen??sbb muar mrupekan daerah tertua kt malaysia nie..sblum kerajaan melaka di buka,parameswara cube bukak kerajaan kt sini tp x brjaye..lg stu, muar nie lbih tenang dan aman la x mcm bndar2 besar, biasenye org pencen akan blik sini la..
          Tujuan aq sbnrnye nk kongsi kn bende2 mnarik kt muar nie..Rsenye hmpir sume bdk2 sbaye ngn aq akan pernah ckp mcm nie "alah muar nie bosan la,ape la ade kt muar nie, shoping mall wetex je ade.." btol tak??hahaha *ok aq pon pnh ckp mcm tuh 


da2 byk btol aq meraban nie, kite mule kan ngn kwasan skitar tmpat aq dlu~

*kopi 434, sape x knal ngn kopi ni boleh blah dr malaysia la, sbb nye kopi no. 1 kt negare nie, da lame da kopi nie ade sjak tahun 1953, rse kopi nie peh tak terkate sbb tak pnh mnom pon  =P dan fakta yg paling menarik kopi nie mmg berasal dari MUAR


then, nie pulak tmpt orang2 muar beriadah 

*kalau rajin pegi naik bot tuh dengan tambang Rm 10 jek , korang boleh pusing2 spanjang sungai Muar tuh..best!!! *sbnrnye aq pon x pnh naik pon bot tuh ,hehe 

yg atas tu dataran..kalau pagi hujung minggu ade jrobik, poco-poco, chicken dance pon ade...seronok tengok awek makcik, pakcik nie bwat chiken dance..aq pon pnh follow gak tp da lame aq tak pegi sebab bagun lambat buzy skit sjak akhir-akhir nie..last aq follow tahun 2010..tp sbnrnye dataran nie lagi meriah malam2,nnt aq post psl tu lain kali ea..

 kalau petang-petang mcm dlm gambar nie,biasenye ade Bboy, kt satu kwasan tuh, diorang da conquer kwasan tuh tuk tmpt diorng practise n yg pling best slah sorang dr diorng prnh masok prtandingan showdown taun lepas tp aq x tau la mng ke kalah..ptg2 klau aq bosan mmg dekat sini aq lepak ..duk sorang-sorang dekat tepi laut sambil melayan perasan~hahaha

dan untuk yang terakhir untuk post nie..
rmai org tak tau dekat sungai muar tuh kite boleh kayak secare PERCUMA!!aq pon pnh berkayak kt sini smpai hilang cermin mate aq ==" awl taun lps..best jgak la walaupun air die mcm *&^%$ blik mak aq mesty bebel sebab da nk pekse pon sibuk je nk berkayak..tp ksian je aq tgok kelab tu sbb x de pelapis..diorang pernah ajak aq join kelab diorang tp aq tolak sebab aq tau skolah aq mmg "puake " skit hehe...

ok la ~sampai kt sini je post aq kali nie..ikut kan ini bru skit je yg ade kat Muar nie..daa~ assalamualaikum :)









0 comments: